Явор Димитров

19.06.1965-11.09.2008


Единадесети конкурс “ИТ мениджър на годината”
04.12.2018

На 4 декември, в зала Ballroom, хотел Intercontinental София, бяха отличени носителите на наградата „ИТ мениджър на годината“ за 2018 г. Конкурсът “ИТ мениджър на годината”, който се проведе за единадесети пореден път, се организира от ICT Media в лицето на сп. CIO и Клубa на ИТ мениджърите в България. Неговата цел е да съдейства за издигане позицията и авторитета на ИТ мениджърите в ръководството на фирмите и институциите в България, както и да се стимулира ефективното използване на информационните технологии.

По традиция наградите бяха раздадени в три категории – “Ефективност”, “Иновации”, “Мениджмънт”. Те бяха връчени съответно от Атанас Темелков, председател на Държавна агенция „Електронно управление“, д-р Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП, и Христо Христов, заместник-ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.

С приз в категория “Ефективност” е отличен Александър Станков, VP IT Production Operations в Paysafe. Негови подгласници са Тодор Григоров, ISIT manager в “Нестле България”, и Николай Спасов, главен оперативен директор на TBI Bank.

В категория “Иновации” победител е проф. Валентин Кисимов, директор на “Център за компютърни иновативни системи” към УНСС. Негови подгласници са Александър Иванов, ИТ мениджър в „Петрол“ АД и Даниела Василева, Head of Information Security Department and Data Protection Officer в Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение“ (ДП РВД).

Победител в категория “Мениджмънт” е Кристин Крумов, директор „ИТ приложения“ в СИБАНК. Негови подгласници са Борислав Симеонов, старши директор "Информационни технологии и дигитална трансформация" и член на Лидерския екип в А1 България ЕАД, и Красимир Веселинов, IT & Support Manager в SoftGroup АД.

С традиционната специална награда, учредена в памет на Явор Димитров, един от основателите на Клуба на ИТ мениджърите и член на УС на Клуба, бе отличен Сергей Билярски, ИТ мениджър на Campus X. Наградата бе връчена от Ивайло Йосифов, изпълнителен директор на Клуба на ИТ мениджърите в България.

За седми път Клубът на ИТ мениджърите в България раздаде стипендии “CLUB CIO” на ученици с постижения в областта на точните науки и потенциал в сферата на информационните технологии. Стипендиите, всяка от които е на стойност 1200 лв., целят да насърчат изявени млади хора към професионална ориентация в областта на приложението на ИТ за целите на бизнеса, предвид все по-дълбокото проникване на информационните технологии в компаниите от всички сектори. Тази година Клубът на ИТ мениджърите в България награди 8 младежи: седем от стипендиите се финансират от Клуба на ИТ мениджърите в България, а Петър Иванов дари средства за 8-ата стипендия и направи възможно още един ученик да получи признание.

Оригинална публикация