Явор Димитров

19.06.1965-11.09.2008


Отличиха най-успешните ИТ мениджъри в България за 2016г.
07.12.2016

На 7 декември в София Хотел Балкан бяха отличени носителите на наградата „ИТ мениджър на годината“ за 2016 г. Превърналият се традиция конкурс се проведе за девети пореден път е организиран от ICT Media в лицето на сп. CIO и Клубa на ИТ мениджърите в България. Неговата цел е да отличи ИТ директорите, допринесли за развитието на бизнеса чрез ефективно използване на информационни технологии и да открои важната роля на ИТ мениджърите в ръководството на компаниите.

По традиция наградите бяха раздадени в три категории – „Мениджмънт“, „Иновации“, „Ефективност“. Те бяха връчени съответно от Фреди ван ден Вингарт, председател на борда на директорите на Европейската CIO асоциация, Александър Йоловски, заместник-председател на Държавна агенция „Електронно управление“ и Юрий Генов, изпълнителен директор, Банка ДСК и председател на Клуба на ИТ мениджърите в България.

С приз в категория „Мениджмънт“ бе отличен Васил Машаров, ИТ мениджър, ЕКО България ЕАД. Негови подгласници бяха Иван Станчин, старши мениджър „Информационна сигурност”, Уникредит Булбанк и инж. Павлина Христова, началник отдел „Информационни и комуникационни технологии”, община Габрово.

„В нашия занаят резултати не могат да бъдат получени бе съпричастността на целия колектив – сподели Машаров по време на церемонията. – Искам да изкажа благодарност към целия екип на ЕКО България и на ИТ дирекцията на Hellenic Petroleum.“

В категория „Иновации“ победител е Георги Карааргиров, директор „ИТ и иновации” на МБАЛ „Света Марина – Плевен”. Негови подгласници бяха Георги Георгиев, ИТ мениджър, GoodMills България и инж. д-р Анатоли Пешев, ИТ мениджър, Виктория груп.

С традиционната специална награда, учредена в памет на Явор Димитров, един от основателите на клуба на ИТ мениджърите и член на УС на клуба, отново бе отличен Георги Карааргиров, директор „ИТ и иновации” на МБАЛ „Света Марина – Плевен”. Наградата бе връчена от Нина Стоянова, подуправител управление "Банково", Българска народна банка.

„Не бих могъл да приема наградата, без да благодаря на всички фирми, работили по проекта и на целия екип на болницата, които повярваха в идеята за ИТ стратегия за болница и решиха да гласуват доверие на млад човек като мен“, каза Карааргиров при получаването на отличието.

Победител в категория „Ефективност“ е Георги Георгиев, ИТ мениджър, ПроКредит Банк. Негови подгласници бяха Владимир Велков, ръководител "Информационни технологии", Фесто производство и инж. Георги Георгиев, ръководител отдел „ИТ“, Мини Марица изток ЕАД в периода 2009–2016 г.

„Тази награда в никакъв случай не е само за мен, а и за всички, с които сме постигнали този успех“, каза Георгиев от сцената.

Тази година организаторите на Конкурса „ИТ мениджър на годината“, решиха да връчат още една специална награда - плакет за обществено значим ИТ проект бе връчен на инж. Павлина Христова, началник-отдел „Информационни и комуникационни технологии” в община Габрово. Отличието се присъжда за разработката и внедряването на уеб платформа “Електронен профил на купувача“. Системата е разработена самостоятелно от отдел ИКТ на общината, като е изградена на базата на свободен софтуер, комбиниран с някои безплатни компоненти за постигане на необходимата функционалност на сайта.

Оригинална публикация