Явор Димитров

19.06.1965-11.09.2008


6-и конкурс “ИТ мениджър на годината” – номинирани & наградени
19.12.2013

Финалистите в конкурса “ИТ мениджър на годината”, организиран от Клуба на ИТ мениджърите в България и ICT Media за шеста поредна година получиха своите награди на тържествена церемония на 11 декември в хотел Шератон София.

Пламен Зюмбюлев, директор на дирекция “Експлоатация на телекомуникационна мрежа и ИТ” в Мобилтел,
Светослав Богданов, ИТ мениджър на BAUHAUS България
и Георги Апостолов, ръководител на отдел “Информационно обслужване” в Алкомет АД, са носителите на наградата “ИТ мениджър на годината” за 2013 г.
Те получиха отличията на тържествена церемония на 11 декември в хотел “Шератон”.

 

Номинираните в категория “Мениджмънт”:
Пламен Зюмбюлев, директор на дирекция “Експлоатация на телекомуникационна мрежа и ИТ” в Мобилтел; Ивайло Баргански, ръководител “Информационни технологии”, Луфтханза Техник София ООД; Драгомир Маринов, ИТ Мениджър, Булгартабак Холдинг АД

Финалистите в конкурса “ИТ мениджър на годината”, организиран от Клуба на ИТ мениджърите в България и ICT Media за шеста поредна година. получиха своите награди на тържествена церемония, проведена на 11 декември, в хотел Шератон София.

И тази година бяха отличени постижения в 3 направления: “Мениджмънт”, “Иновации” и “Ефективност”. По традиция, най-успешните ИТ ръководители бяха избрани на 2 етапа. В първия етап 36 членове на Клуба на ИТ мениджърите гласуваха за кандидати, които бяха предложени онлайн с попълване на формуляр на сайта на списание CIO в периода 1 септември – 5 ноември 2013 г. Събралите най-много гласове във всяка от категориите, бяха номинирани за участие във финалния етап на конкурса.

Номинираните в категория “Ефективност”:
Георги Георгиев, ръководител на ИТ отдел, ПроКредит Банк; Красимир Иванчев - ИТ мениджър и административен мениджър на отдел Здравеопазване за България; Румъния и Молдова в Байер, Георги Апостолов, ръководител на отдел “Информационно обслужване” в Алкомет АД

Номинираните

В категория “Мениджмънт” най-висока оценка за своята работа през изминалата година получиха:
- Пламен Зюмбюлев, директор на дирекция “Експлоатация на телекомуникационна мрежа и ИТ” в Мобилтел,
- Ивайло Баргански, ръководител “Информационни технологии”, Луфтханза Техник София ООД
- Драгомир Маринов, ИТ Мениджър, Булгартабак Холдинг АД

В категория “Ефективност”, членовете на Клуба на ИТ мениджърите подкрепиха кандидатурите на:
 - Георги Георгиев, ръководител на ИТ отдел, ПроКредит Банк
 - Красимир Иванчев - ИТ мениджър и административен мениджър на отдел Здравеопазване за България, Румъния и Молдова в Байер
 - Георги Апостолов, ръководител на отдел “Информационно обслужване” в Алкомет АД.

В категоиря "Иновации" до финалния етап на конкурса достигнаха:
 - Нено Ширтев, ИТ мениджър, Белла България
 - Юлия Шивергева, ИТ програмен мениджър, Приста Ойл
 - Светослав Богданов, ИТ мениджър на BAUHAUS България.

Победителите

 

 

Голямата награда в категория “Иновации” бе връчена на Светослав Богданов от Георги Тодоров, заместник-министър на транспорта информационните технологии и съобщенията

На втория етап на конкурса бе формирана комисия, която да определи победителите в трите категории. В нея бяха поканени представители на Клуба на ИТ мениджърите и Ай Си Ти Медиа като организатори, както и изявени професионалисти в сферата на ИТ представители на компаниите партньори в провеждането на конкурса Борика-Банксервиз и Уникредит Булбанк. За участие в обсъждането на нонинираните кандидати бе поканен и представител на и ISACA Sofia Chapter. Така бе формирана комисия в състав:

- Димитър Несторов (председател), Член на УС на клуба на ИТ мениджърите в България и носител на наградата “ИТ мениджър на годината” в категорията мениджмънт през 2010 г.
- Александър Станев, изпълнителен директор, Борика-Банксервиз АД 
- Пепа Колева, директор ИТ, Уникредит Булбанк и носител на наградата “ИТ мениджър на годината” в категорията Мениджмънт през 2012 г.
- Орлин Маринов, председател на УС на ISACA Sofia Chapter
- Надя Кръстева, главен редактор на списание CIO.

 

Голямата награда в категория “Ефективност” бе връчена на Геогри Апостолов от Красин Димитров, заместник-министър на икономиката и енергетиката

Всеки от участниците в комисията имаше ангажимента да се запознае с достиженията на финалистите и възможността да подкрепи по една кандидатура във всяка от категориите на конкурса.
След гласуване бяха определени носителите на голямата награда във всяка от категориите:
 - Пламен Зюмбюлев, директор на дирекция “Експлоатация на телекомуникационна мрежа и ИТ” в Мобилтел - в категория “Мениджмънт”
 - Георги Апостолов, ръководител на отдел “Информационно обслужване” в Алкомет АД – в категория “Ефективност”
 - Светослав Богданов, ИТ мениджър на BAUHAUS България – в категория “Иновации”.

 

Голямата награда в категория "Мениджмънт" бе връчена на Пламен Зюмбюлев от Мирослав Вичев, председател ва УС на Клуба на ИТ мениджърите в България

Традицията продължава

В рамките на церемонията “ИТ мениджър на годината 2013”, за четвърти пореден път бе връчена специалната награда в подкрепа на иновациите и младите хора, учредена в памет на Явор Димитров, един от основателите на клуба на ИТ мениджърите. Неговата майка г-жа Донка Тасева връчи парична награда и плакет на Антонио Захариев, ИТ мениджър в Тандем-В.

По време на официална церемония в х-л Шератон, организирана със съдействието на Andrews Fashion, Борика-Банксервиз, Уникредит Булбанк, Chivas Regal, DICOTA и Gartner, всички финалисти в конкурса получиха грамоти, а на носителите на наградата „ИТ мениджър на годината” бе връчен символът на приза - авторска статуетка на известния български монументалист Янко Бонев. Изследователската компания Gartner награди номинираните с ценни книги по ИТ мениджмънт. Финалистите получиха награди от партньорите в организацията на церемонията Чивас и Дикота.

 

Наградата в подкрепа на иновациите и младите хора, учредена в памет на Явор Димитров, през 2013 г. бе връчена на Антонио Захариев, ИТ мениджър в Тандем-В.

“В България има много достойни ИТ специалисти, които със своята ежедневна дейност допринасят за развитието и пазарното утвърждаване на своите компании. Целта, която си поставят организатори на конкурса - клубът на ИТ мениджърите в България и Ай Си Ти Медиа, е да издигнат ролята и авторитета им в ръководствата на фирмите и институциите в България и да допринесат със своите действия за ефективното използване на технологиите в полза на бизнеса. Днес наградихме достойни наши колеги и направихме поредната сериозна крачка в изпълнение на тези цели”, каза Емил Джиновски, CIO на GFK за региона EMEA, закривайки церемонията.

Оригинална публикация