Явор Димитров

19.06.1965-11.09.2008


Известни са най-успешните ИТ мениджъри за 2014 г.
05.12.2014

ИТ директорите на НАП, Юнимастърс Лоджистикс и Порше БГ са победителите в категориите “Мениджмънт”, “Иновации” и “Ефективност”.

ИТ мениджър на годината 2014

Финалистите в конкурса “ИТ мениджър на годината”, организиран от Клуба на ИТ мениджърите в България и списание CIO за седма поредна година, получиха своите награди на тържествена церемония, проведена на 4 декември, в София Хотел Балкан.
По традиция наградите бяха раздадени в три категории – “Мениджмънт”, “Иновации”, “Ефективност”. Всички финалисти бяха отличени с грамоти, а победителите във всяка от категориите получиха символът на приза - почетна статуетка изобразяваща гръцкия бог Хермес – предвестник на новостите.

С голямата награда в категория “Мениджмънт” бе отличен Атанас Янев, директор на дирекция „Информационни системи и моделиране на бизнес процесите" в Националната агенция за приходите (НАП). Финалисти в тази категория са още Кирил Кирилов, главен директор „Информационни технологии“, Алианц България Холдинг и Сергей Андреев, директор "Информационни технологии" в Овергаз.

ИТ мениджър на годината 2014

Прочетете още: ИТ конкурси на ЕС предвиждат финансиране от над 711 млн. евро

 

Кирил Кирилов и Атанас Янев -  финалисти в категория Мениджмънт

В категория “Ефективност” победител е Георги Комсийски, ИТ мениджър на Порше БГ. Негови подгласници бяха Симеон Стойчев, главен директор „Информационни технологии“, Телерик АД и Сергей Андреев, директор "Информационни технологии" в Овергаз.

 

ИТ мениджър на годината 2014

Финалистите в категория Ефективност - представител на Овергаз, Симеон Стойчев, Георги Комсийски

Победител в категория “Иновации”е Ивайло Тошев, ИТ директор на Юнимастърс Лоджистикс. Финалисти в тази категория са още Димитър Кехайов, директор на дирекция “Информационни технологии” в БАКБ и Лъчезар Христов, системен администратор, София Ауто.

ИТ мениджър на годината 2014

Номинираните в категория Иновации - Димитър Кехайов, Ивайло Тошев, Лъчезар Христов

Традиционната специална награда, учредена в памет на Явор Димитров, един от основателите на клуба на ИТ мениджърите и член на УС на клуба, бе връчена на Лъчезар Христов, системен администратор в София Ауто.


Лъчезар Христов

Лъчезар Христов, системен администратор в София Ауто, получи наградата в подкрепа на иновациите и младите хора. Плакетът бе връчен от майката на Явор Димитров - г-жа Донка Тасева


Конкурсът “ИТ мениджър на годината” има за цел да отличи ИТ директорите, допринесли за развитието на бизнеса чрез ефективно използване на информационни технологии и да открои важната роля на ИТ мениджърите в ръководството на компаниите.

В съответствие с установения регламент и през 2014 г. конкурсът протече на два етапа. В периода май-октомври на сайтовете на списание CIO и клуба на ИТ мениджърите се събираха предложения за номинации в трите категории.  Изборът на преминаващите на следващия етап от конкурса бе направен от членовете на Клуба на ИТ мениджърите.
За участие в конкурса бяха предложени 16 ИТ ръководители,  а трима от тях бяха предложени в по 2 категории. За тези предложения гласуваха 34-ма членове на Клуба, като всеки имаше възможност да подкрепи най-много 3-ма кандидати във всяка категория. Получилите най-много гласове във всяка от категориите бяха номинирани като финалисти в конкурса.

На втория етап комисия от експерти определи победителите в трите категории.
Комисията на втори етап включваше представители на организаторите и ИТ професионалисти от компаниите Борика Банксервиз, Уникредит Булбанк и Мобилтел, които тази година са партньори в провеждането на конкурса.

“В България има много достойни ИТ специалисти, които със своята ежедневна дейност допринасят за развитието и утвърждаването на своите компании. Целта, която си поставят организатори на конкурса, е да издигнат ролята и авторитета им  в ръководствата на фирмите и институциите в България  и да допринесат със своите действия за ефективното използване на технологиите в полза на бизнеса. Днес наградихме достойни наши колеги и направихме поредната сериозна крачка в изпълнение на тези цели”, заяви Емил Джиновски регионален CIO на Gfk и член на УС  на клуба на ИТ мениджърите в България след връчването на наградите.

Оригинална публикация