Явор Димитров

19.06.1965-11.09.2008


Отличиха ИТ мениджърите
08.12.2011

Мирчо Марчев, Директор "Информационни системи" на Българска народна банка, Милен Михайлов, директор ”Информационни технологии” в ”Софарма Трейдинг” АД, д-р Димитър Георгиев, ИТ директор в Токуда Болница София са тазгодишните носители на приза „ИТ мениджър на годината”.

Награждаването е финалната фаза от инициативата на Клуба на мениджърите на информационни технологии и ICT Media за удостояване с отличия на най-успешните ИТ ръководители за годината. Целта на инициативата, която се осъществява вече 3 години, е да подкрепи издигането на позицията и авторитета на ИТ мениджърите в ръководството на фирмите и институциите в България, както и да се стимулира ефективно използването на информационните технологии в дейността на компаниите в различни сегменти на индустрията.
Специална награда „В подкрепа на иновациите и младите хора” получи Свилен Тонев, ИТ мениджър в OMV България. Призът, учреден в памет на Явор Димитров, един от основателите на Клуба на ИТ мениджърите и член на УС на това сдружение, бе връчен от неговата майка г-жа Донка Тасева. Явор Димитров, когото ИТ общността загуби през 2008 г., беше един от най-опитните специалисти в областта на платежните системи. Като експерт и дългогодишен началник на отдел “Платежни системи” в БНБ той участва в някои от най-големите и национално значими проекти в областта на банковите платежни системи в България.

В четвъртото издание на „ИТ Мениджър на годината” в различните категории на наградата бяха номинирани ИТ ръководители с успешен и иновативен проект през последните 12 месеца, който е допринесъл за постигане на бизнес целите на организацията, в която работят. Сред общо 16-те номинирани за 2011 г. бяха представители на компании от вертикални сегменти от икономиката като финанси, услуги, ютилити, спедиция, търговия и др.

Оригинална публикация