Явор Димитров

19.06.1965-11.09.2008


Известни са победителите в конкурса “ИТ мениджър на годината – 2010”
03.12.2010

ИТ ръководителите на КЦМ АД, ЗАД Булстрад и Ромпетрол - са носителите на престижната награда, която се връчва за трета поредна година.

Димитър Несторов, Емил Джиновски и Кирил Петков са носителите на наградата “ИТ мениджър на годината” в конкурса, който Клубът на ИТ мениджърите в България и списание CIO организират за трета поредна година.


Димитър Несторов, ръководител на отдел „ИКТ" в КЦМ АД, Пловдив е отличен в категория “Мениджмънт”. Наградата в категория “Иновации” е за Емил Джиновски, ИТ мниджър, Ромпетрол БГ. В категория „Ефективност”, престижното отличие е за Кирил Петков, директор дирекция "Информационни технологии", ЗАД Булстрад.
Сред финалистите в конкурса тази година са още:

- Десислав Шекерлетов, ИТ мениджър, Енел Марица Изток 3
- Лиляна Павлова, CIO и регионален проджект мениджър, ING Bank.  
- Мими Виденова, учител по Информатика и ИТ, 73 СОУ „Владислав Граматик”
- Красимир Веселинов, ръководител на отдел "ИТ" в Евробет ООД
- Стойне Джундров, ръководител отдел „Информационна сигурност", Банка ДСК
- Георги Комсийски, ИТ Мениджър, Порше БГ

 

Nagradeni-2010

На снимката (от ляво на дясно): Кирил Петков, Димитър Несторов и Емил Джиновски

 

По време на официална Церемония в х-л Шератон, организирана със съдействието на Борика-Банксервиз АД, LLoyds Register и UnicreditBulbank всички финалисти в конкурса получиха грамоти, а на носителите на наградата „ИТ Мениджър на годината”  бе връчен символът на приза - авторска статуетка на известния български монументалист Янко Бонев. Изследователската компания Gartner, награди номинираните с ценни книги по ИТ мениджмънт, чиито автори са водещи аналитици.

“Наградите за ИТ мениджър на годината са един подходящ форум на който да погледнем работата си отстрани и да помислим какво успяваме да постигнем и къде още имаме да работим. Надали все още е нужно да доказваме и коментираме ключовата роля на ИТ във всички сфери на живота ни. Едновременно с това с навлизането на технологиите в ежедневието ни се повишават рязко и очакванията на потребителите, бизнеса и администрацията“, коментира Мирослав Вичев, председател на УС на сдружението “Клуб на ИТ мениджърите в България”.

Връчена бе и една специална награда в подкрепа на иновациите и младите хора. Тя е учредена в памет на Явор Димитров, един от основателите на Клуба на ИТ мениджърите и член на УС на това сдружение, от неговата майка г-жа Донка Тасева.
Явор Димитров, когото ИТ общността загуби през 2008 г., беше един от най-опитните специалисти в областта на платежните системи. Като експерт и дългогодишен началник на отдел “Платежни системи” в БНБ той участва в някои от най-големите и национално значими проекти в областта на банковите платежни системи в България. Наградата учредена в негова памет бе връчена на Мими Виденова, учител по информатика и ИТ, 73 СОУ „Владислав Граматик”.

 

MimiVidenova

г-жа Мими Виденова - учител по Информатика и ИТ, 73 СОУ „Владислав Граматик”, бе отличена със специалната награда в подкрепа на иновациите и младите хора

Оригинална публикация